söndag 10 juli 2011

Västerby Fornborg

Får det lov att vara lite ketchup till Uppsala korven?

IMG_0295

Alla verkade upptagna så efter förmiddagens målande fick jag med mig Martin och Malin till Uppsala igen. Tre personer, två bilar, 9 mål snabbmat och 40 liter bensin under två dagar, värt det? Hell yeah, från och med nu betraktas allt nedanför Gävle som Sthlm.

Västerby Fornborg bjöd på ett fåtal men riktigt roliga problem. Behöver du ett break ifrån att leta efter det perfekta projektet eller de nersmittade plastgreppen på ditt inomhushak så är det värt ett besök.

Första blocket man kommer till bjöd på i praktiken 2 problem med diverse varianter. Roligast var vänstra problemet, Telia Sonera:
IMG_0289

Sedan följer en samling block vars mest spektakulera linje var ett lång svårt överhängande Projekt, något för Chrille. Det var bland det coolare man sett på ett tag:


Efter det första blocket blev stenkvaliteten lite grövre. Evil dogs hypnotized the nightshift. Antagligen Sveriges mest gravt sandbaggade boulder problem, jag har fortfarande sand mellan tårna. Står som 6a men var åtminstone lika svårt som de 6c+-7a+ problemen vi klättrade. Nedan ses Malin göra urtoppningen.

IMG_0335

Klassikern Tele2 Comviq bör alla besökare göra trots att stenen var rejält rivig för huden.

IMG_0344

1 kommentar:

  1. Fan säsongen är ju slut, vi kan faktiskt inte klättra ute längre!
    /martin

    SvaraRadera