torsdag 14 juli 2011

Turistklättring i Stockholm

Medans de övriga var upptagna med nån fotbollsmatch så hade vi tid att komma till insikten att det har blivit rätt mycket Uppsala och Heby klättring på sista tiden och det vore på sin plats att leva upp till titeln, bouldering sthlm, och klättra något i Stockholm. Letandet efter en sommar spot enligt följande kriterier startade:

1) Anses av en majoritet tillhöra Stockholms regionen.
2) Har bra problem.

Efter en hastig sökning via 27crags och 8a seglade Kraftstenen på Värmdö upp som en het kandidat. På pappret verkar det vara bästa spoten i hela Stockholmsregionen med åtminstone tio problem med 2 till 3 stjärnor, det låter ju nästan för bra för att vara sant?

Moss-en-mass
Väl där så bestod spoten av 2 sektioner. Martin kliar sig i örat, här någonstans ska det 3 stjärniga problemet vara, det gömmer sig nog under mossan? Inga 3 stjärniga problem lyckades vi lokalisera på den här delen så vi gick raskt vidare. Vi tog oss upp iallafall upp för Flexnes för sakens skull.

Den andra sektionen hade drygt 10st problem men i praktiken endast två med en uppsjö varianter och traverser. Vi tyckte Buttman och Luke Skywalker var ganska bra.

Buttman

Buttman är ett överhäng ifrån sittstart till en bullig topout. Problemet bör gå hem hos de som gillar Kvartersfuriren, Ålstens problemen och andra så kallade övergraderade inomhus liknande problem.


Allez, Brah. Hit that crimp.

Kraftstenen må vara en bra spot för locals men kanske inget för folk att vallfärda till. På väg hem stannade vi en snabbis vid Dog rock och här har Sydstrand satt upp 2 problem som det lär få återseende till vintern: Glöggparty och Lussekatten.

Glöggparty är i princip som ett av Kolis svårare problem fast gravt undergraderat och på Värmdö. Martin sa att det är det enda han vill klättra i Stockholm under året som kommer, är det här ett tecken på en Kolartorp revival för säsongen 2011/2012?

6 kommentarer:

  1. Är det några som klättrar eller har klättrat där? Det ser ut att ha mossat ihop totalt.

    SvaraRadera
  2. Vi är några som tänkte hänga racket på hyllan för en helg med bumlande på ett par crags ute på Värmdö.

    Ska man lita på de positiva omdömena för t.ex Lynx också eller ska vi fortsätta jamma?

    SvaraRadera
  3. De gödslade stjärnorna på lynx är klart överdrivna i mitt tycke. Men jag tycker nog att det kan vara värt ett stopp på Kraftsten och Dogrock. Det viktigaste på Kraftsten är ju borstat nyligen då...
    /Martin

    SvaraRadera
  4. Värmdö är ju hur soft som helst. Vi brukar ladda med saft och godis och bara kötta loss.

    Go for it, ni kommer nog gilla det.

    SvaraRadera
  5. Är det någon annan som har lagt märke till placering av de ordinarie skorna i sista bilden?

    //Andreas

    SvaraRadera
  6. Hola. TYvärr är det ju så med stenen i Sverige att den mossar igen om ingen är där o bortsar eller nöter. Under mossan på Kraftstenen döljer sig några pärlor, men kanske inte så många som föraren vill påskina. Läderlappen är kanske en av de bästa "lättare" problemen i Sthlm - om man nu råkar gilla brant klättring. Problemet längst till höger är oxå helt ok om man bortser från startmovet.
    Lynx: Personligen tycker jag det finns ett riktigt fint problem; ganska högt arete i början av klippan - typ 6C. Några andra problem är oxå ok. Åk dit och bilda er en egen uppfattning.

    Glöggparty, är det den uppe i skogen? Ganska ok problem om jag minns rätt. Ingen aning om hur graden är men låt mig gärna veta vad ni tycker.

    /Sydde

    SvaraRadera